Monday, November 14, 2011

Grrr, aaargh.

Sitter på fyran, måndag morgon. Trots att bussen i vanlig ordning är knökfull, och mer om detta en helt annan gång men hur kan man på allvar bygga ut bilvägar och inte göra ett skit åt kollektivtrafiken förutom att förlänga nk-expressen och ändå säga sig jobba för minskade kondioxidutsläpp, detta var ett stickspår, var var jag, jo. Trots att bussen alltså är knökfull lyckas samtliga i min omedelbara närhet flytta sig en halvmeter varje gång jag hostar.
Jag tänker mig att jag är ungefär som att sitta bredvid en orch.

Godmorgon.

ETA: förtydligande, jag vet att bussar också åker på vägar, jag menar att set är idioti att bygga ut bilvägar på basis att "det är så mycket köer" (here's looking at you, förbifart Stockholm), och jag önskar att den naturliga reaktionen på köfenomenet snarare vore "hur ska vi underlätta för folk att åka tillsammans snabbt och enkelt och billigt".

4 comments:

Amanda said...

Men, bussen kör ju på vägen. Mer plats på vägen -> mer plats för fler bussar.

Vi behöver fler tunnlar! Kollektivtrafik ska inte samsas med andra trafikslag.

Terry said...

Amanda, det ju helt sant. Jag vill nog helst ha speciallösningar för kollektivtrafiken där inte privatbilister kan knycka bussarnas plats. Och så mer bussar, då. Och färre freakin' spårvagnar. Hatar spårvagnar.

Amanda said...

Spårvagnar funkar bara om de går på egna spår utanför trafiken, som tvärbanan mellan gullmars och årstadal.

Terry said...

Ok, möjligen då.