Wednesday, January 12, 2011

Too bored to die

Alltså. Det är med hushållsarbete, hörni. Det är ju så sjukt otillfredsställande. Jag hatar att det inte fortsätter att vara gjort när man har gjort det, om ni är med. Tillvaron är alldeles för ostatisk för att det ska fungera på ett bra sätt.
Med risk för att låta som en mamma som klagar på livspusslet och/eller sin familj som aldrig gööööööör något hemma, så tycker jag fan inte att jag gör annat än går iväg med pappersförpackningar eller glas eller tidningar. Eller tvättar. Eller plockar undan. Eller något annat som tillkommer min nästa.
Och då är ändå inte min lägenhet ett under av ordning och sanitärt välmående, precis.

I dag har jag varit ledig. Jag har: Tvättat. Pantat burkar. Tvättat snyggtrosor för hand. Gått iväg med papp, glas, metall och plast. Plockat ner gammal tvätt. Svurit över att tvättlinan smält lite när den knutits kring värmeelementsledningen. Flyttat på tvättlinan. Köpt tyg till en köksduk. Köpt toapapper. Haft ett på det hela taget utomordentligt tråkigt liv.

Och det här förväntas man bara göra. Finna sig i. Utan att få något som helst pris för typ, tapperhet i vardagen.

Fy fan, säger jag bara.


Rent, men sjuuuuuukt tråkigt.

5 comments:

Amanda said...

Tvätta snyggtrosorna i tvättmaskinen ist!

Det är väl såhär borgligheten lockar över folk till Team rut-avdrag?

Lisa said...

Jag säger som Amanda, kör allt i tvättmaskinen! Annars så jaaaaa!

odi said...

mäh! jag, din nästa, har frostat av frysen, städat ur ett asgross kylskåp, går iväg med skit hela tiden och har inte ett dugg stökigare på mitt rum än du har på ditt. hmpf. *sårad

Terry said...

Amanda och Lisa, det är inte handtvättnadet av trosor som är det stora problemet här. Jag ser inte hur fem trosor till i en tvättmaskin skulle lösa den övergripande frustrationen.

Odi, det tror jag säkert, jag menar inte alls att andra människor inte har det precis lika dant. Men det gör väl inte saken bättre, typ tvärt om.

Amanda said...

1. De skulle bli renare.
2. Många bäckar små, etc. Rationalisera städandet.
Bonustips, städa på fyllan, inte alls lika jobbigt.