Sunday, October 30, 2011

And I miss you.

En av mina älsklingsbloggare* är just nu på road trip i USA, och Texas.
Hon beskriver steak houses, cowboyhatsbonanzan (nej, den är inte ironisk, ej heller är den en fördom, it's for realz), de gigantiska portionerna och hettan, och jag längtar tillbaks så jag vill dö lite.
Det är enkelt med en sån avlägsen saknad som Texas. Jag träffar mycket sällan på personer, ställen, saker eller ens dofter som påminner mig om hur det var där. Saknaden lägger sig djupt ner i hjärtat, märks inte alls faktiskt, men den finns där hela tiden, bidar sin tid.
Jag sakna att alla, nästan undantagslöst, är snälla och vänliga. Jag saknar den långsamma dialekten. Jag saknar kyrkorna längs med vägarna som inte har nästan nånting arkitektoniskt gemensamt med svenska kyrkor, och deras konstiga skyltar med bibelcitat utanför som alla uppenbarligen tillverkats på exakt samma ställe. Jag saknar det enorma utbudet av snabbmat. Jag saknar super malls. Jag saknar slushies, och frozen yoghurts, och att åka pick up truck. Jag saknar chap sticks som luktar körsbär, jag saknar att varenda människa har en helt fantastiskt miljöovänlig bil. Jag saknar decent mexiansk mat, queso och mozarella sticks och blaskig öl och super bowl.
Jag saknar Austins alla hängvänliga ställen längs gatorna, 6th street och de bisarra barerna (och de roliga), midnattskonserter och college rock och UT-människor överallt som är snygga och smarta per defenition eftersom de går på universitetet.

Hur kunde jag glömma allt det? (Och också, hur kan det vara freakin' TIO år sedan jag var där? vavava?)


*Det finns ett gäng bloggare som jag rätt ofta tror att jag är kompis med, för att de skriver på ett personligt om än inte alltid privat sätt och dessutom verkar vara utomordentligt sköna människor som jag önskar att jag kände privat. Lite senare i veckan kommer kanske en lista över dem. Fast utan länkar. Man vill ju inte outa sig som fan girl bara sådär.

6 comments:

Amanda said...

Här tycker jag verkligen att det är på sin plats med ett "pics or it didn't happen". Jag vill se foton på lill-terry i cowboyhatt!

Terry said...

Haha, ska se vad jag kan ordna. Hela året är dock sorgligt dåligt dokumenterat.

Lisa said...

Det enda jag minns är att det var massor av musikaler och skolprojekt. Och att vi skrev evighetslånga mejl (jag skämdes alltid för att mina var för korta) om djuupa ämnen. Tyvärr minns jag inga av ämnena...

Amanda said...

Naaaw! Har ni kvar dem, eller har de försvunnit med ngt gammalt hotmailkonto?

Lisa said...

Jag har faktiskt kvar mina! Har dock inte kollat på dem på åratal och trevar efter skämskudden vid blotta tanken.

Terry said...

Haha, åh, jag vet inte heller om jag verkligen så gärna vill läsa dem. Om jag inte minns fel sportade jag en festliga sojakorvSNABLEAhotmail.com på den tiden, så bara det säger ju en del.