Monday, March 26, 2012

whot?

I kväll är det premiär för nya säsongen av Mad Men. Jag är ungefär den enda i hela världen som inte följer serien slaviskt, trots att jag vet att jag borde, trots att jag sett halva första säsongen och älskat den, jag bara orkar inte, jag skulle kunna analysera varför men jag har ingen lust utan nöjer mig med att dela med mig av den här fina sammanställningen av Don Draper som säger what.
Hypnotiserande.

Or, not.

Uppdatering, så här i efterhand:
Inte helt ångestfri söndag, nej.
Mvh diabetikerbarn.

Sunday, March 25, 2012

Step through brilliant shades

Hej mina hjärtan,
i dag ska vi trotsa the curse of the cykelstölder (track record: två av två cyklar snodda på två år. Den senaste hann jag bara cykla hem innan den blev snodd. Finns en speciell plats i helvetet för folk som snor cyklar.) och åka och tjacka en cykel i en förort (så klart, har fan aldrig lyckats köpa en cykel i innerstan, nejnej det är Älvsjö och HAningen och Sockenplan och Abrahamsberg framåtillbaks. The things you do.), antingen en fräsig low rider eller en stilig blå tantcykel, lite oklart än. Sen åker vi ut till Heliga Familjen och äter våfflor och inspekterar krokusarna i trädgården och kanske blåsippsspanar en sväng. Sist styr vi kosan mot Stadsteatern där vi efter jagvetintehurmångaår av bokningar och avbokningar äntligen ska få se De tre musketörerna. Detta är vi mycket peppade på.

Det finns därmed goda utsikter för att den här söndagen kan bli i det närmaste ångestfri. Det vore väl nåt, hörni?

Monday, March 5, 2012

Extra extra, DN är förutsägbara och hyllar Johannes Brost!

AHA! Vad var det jag sa, vavava? Vad var det jag jävla sa?
DN prickar in varenda klysha jag förutspådde i det här inlägget, som om de suttit med en freakin' bingoplatta framför ögonen och en totalt allöverskuggande samtidsblindhet bakom hjärnan i sin artikel om Johannes Brost, och hur han är ute från kylan och aktuell med fin-filmen Avalon. 

Tillåt mig att citera ingressen: 
"Efter tio år i tv-serien ”Rederiet” var Johannes Brost ”Joker” med hela svenska folket, men av branschen fick han kalla handen. Som festande 60-plussare i Axel Peterséns rosade debutfilm ”Avalon” är han åter i värmen"

Jämför med detta,  previously, i Terryfromtheblock:
"Inom ett år kommer en enad kritikerkår falla över sig själva i sin ambition att om- och uppvärdera Johannes Brost som "inte bara Joker i Rederiet", prisa hans realistiska tolkning av festfixaren Janne, göra en exposé över hans liv och leverne, och jag beräknar att både Aftonblades söndagssatsning samt DN eller SvD kommer att ha en längre intervju med honom där han i egen hög person får bre ut sig om sitt liv, sin förvandling, vad han gör nu, sina eeeeeerfarenheter från sceeeeeenen ("han har ju faktiskt sysslat med seriös teater, vilket många inte förknippar honom med", tusen spänn på att denna formulering i en eller annan tappning kommer vara med), sina kvinnor och sitt slitiga liv i största allmänhet."

VAD VAR DET JAG SA.




Fy fan vad deprimerande. Tipstack till Lisa.