Friday, September 26, 2008

Dö, dö, dö, köttskalle.

Ok först:
Din nya överlevnadsguide till bra (och mindre bra) kaffe i den här staden hittar du från och med nu på lattefascisten.blogspot.com

Och en annan grej:
Varför har Lindex skyltdockor stora köttskallar istället för huvuden? Vad vill man kommunicera med det? Det hela är mycket märkligt. Och inte särskilt konsumtionsinspirerande. Then again, jag kan inte påminna mig om att Lindex någonsin varit konsutionsinspirerande.

Monday, September 22, 2008

Flied lice?

När jag omorganiserade skafferiet idag* insåg jag att jag uppenbarligen äger bisarra mängder ris och mjöl. Basmatiris, jasminris, aborioris, råris, långkornigt ris. Couscous och quinoua ej inräknat.
Kruskakli, 4-kornskross, rågmjöl, rågsikt, vetemjöl, grahamsmjöl.
Och även väldigt mycket farinsocker, pärlsocker och florsocker. Samt vanligt strösocker då, givetvis.

Det är lite oklart vad jag ska laga för något för att bli av med det här. Däremot står det väldigt klart att jag till slut lyckats inkarnera mina föräldrar och deras förhållande till skafferier.

Fan.

*Första dagen som arbetslös. Jag är inte som Jörgen, jag kan inte se det meditativa. Inte än.

Wednesday, September 17, 2008

So-lee, slowly.

Istanbul var klibbig värme och salt yoghurt och glittrande bosporen och branta uppförsbackar och efes-öl och meze och ännu brantare nedförsbackar och demonstrationståg och taxibilar och böneutrop och hemliga dörrar och turkish delight och murgröna och kattungar och trängsel och ödegränder och snorbilliga cigaretter och kaffesump och solbrända axlar.

Så nu vill jag gärna att min tillvaro ska vara ungefär såhär.



Men det är den ju inte.

Sunday, September 7, 2008

Run to the hills.

Golvet i wonderflat liksom osar kyla upp ur golvspringorna. Utrustad med munktröja och gigantisk pläd och världens bästa tofflor går det att hantera rätt bra. Men jag känner att det kommer bli en lång höst, och en ännu längre vinter.

Som tur är slipper jag det i en vecka. Iklädd tidigare nämnda tofflor och med temugg i högsta hugg packar jag oversize-skjortor och sandaler och lämnar landet för Istanbul. Där är det tydligen 30 grader varmt och ramadan.



Hejpåettag.